sâmbătă, noiembrie 29, 2008

Pozitionarea satelor

Deci esti un raider activ si esti pregatit pentru un al doilea sat. Da unde sa-l pui? Acest ghid, pentru jucatorii noi, va acoperi toate criteriile pentru pozitionarea unui sat.

Ipoteza majora a acestui ghid, este ca te afli intr-o alianta mare. Aceasta inseamna ca nici o alianta mare ar trebui sa te farmeze fara sa declanseze in incident diplomatic. Daca esti un jucator singur, acest ghid ar trebui sa te ajute in Travian, dar exista o posibilitate ca satele sa-ti dispara si sa fii farmat.

Alianta din Travian este foarte asemanatoare cu crima organizata, daca ma intelegi. Adica ei iti ofera protectie si tu oferi trupe. Putini jucatori ajung totusi intr-o alianta mare.

Pozitionari ale satelor in Travian

  1. Langa capitala
  2. Relativ aproape de capitala (un screen departare)
  3. Semi-aproape (2-3 screen-uri departare)
  4. Extrem de departe
Prima optiune este probabil cea mai comuna datorita faptului ca iti permita transportul rapid de resurse si trupe la satul nou. Aceasta iti ofera o protectie ideala satului nou fondat si un loc sa cazezi trupele pentru extra ofensiva, deoarece pot fi chemate repede pentru atac. Dar sunt si dezavantaje:
   nu iti creste raza de atac
   nu o sa ai oaze noi

A doua obtiune in schimb este folosita des de catre jucatorii agresivi, ce pot sa-si dezvolte o armata ofensiva in fiecare sat nou, ce poate fi plantat langa ferme. Iti permite sa gasesti oaze noi, dar poate fi riscanta deoarece scade timpul in care ajung intaririle/resursele.

Optiunea 3 este folosita in fondarea cropurilor / semicropurilor, poate fi folosita pentru marirea distantei dintre imperiul tau si un inamic, sau ca sa fii mai aproape de alianta.

Ultima optiune este de obicei un ultim efort de a te elibera de un inamic dupa ce optiunea 3 esueaza. Este similar cu inceperea unui cont nou, numai ca poti folosi capitala ca un suport militar si economic. Este folosita de aliante pentru fondarea unei fortarete. (pentru gasirea acestor zone, va urma un post despre utilizarea unei unelte-harta, prin care poti crea o lista a aliantelor si sa gasessti o zona pustie)


Folosind optiunea a doua imperiul tau creste in toate directiile. Incearca sa pastrez granitele in 2 ore de semi-/croperul capitala si sa lasi ferme si oaze si pentru aliatii tai, dar este foarte folositoare in senatorizarea satelor inamice :D