miercuri, noiembrie 26, 2008

Productie in masa de ARMATA

Scopul acestui tutorial ,pentru jucatorii cu experienta medie in Travian, este acela de a produce multe trupe.
Dupa inceperea jocului si dupa stabilizarea productie de resurse, scopul principal ar trebui sa fie acela de a produce trupe. Dupa cum vei observa ca nevoia de resurse va creste peste productia ta reala.

Dar exista factori ce limiteaza crestera si armata (ca marime) pe care orice pe jucator oricat de mare ar fi el, pe care trebuie sa-i depaseasca.

Dintre cei mai importanti factori este urmatorul: trupele de ofensiva sunt incete pe distante mari, si trupe de atac trebuie sa fie produse dintr-un singur sat, pe cand cele defensive trebuiesc combinate din mai multe sate. Dar, este foarte usor sa folosim satele, containere pentru trupe. Este foarte eficienta sa produci armata doar in cate sate specializate.

Concentrandu-ti productia de armata in cateva sate poti creste eficienta imperiului tau. O sa ai nevoie doar de fierarii si armorarie in 2 - 3 sate cheie in loc de 20 sau mai multe. La fel nu o sa ai nevoie de Cazarma extinsa sau Grajd Extins in afara acestor sate.

Capitala ar trebuie sa fie centrul tau pentru productie de armata pentru ofensiva, si ar trebuie sa gasesti un croper cu cel putin 100% productie la oaza. (Vor fi si unelte pentru aceasta, asteptati). De asemenea este important pentru tine, sa producti 3 senatori in capitala si sa nu o folosesti pentru producerea de colonisti. Crede-ma va fi important spre mijlocul jocului. O sa devasteze loialitatea unui sat de-al inamicului intr-un singur atack (si va face Petrecerile Mari mai eficiente). (pentru mai multe informatii o sa scriu un articlo despre cucerirea satelor)

Singurul dezavantaj al acestei strategii este acela ca trebuie sa trimiti constant resurse de la satele satelit la centrele de productie (mai ales pentru romanii fara oficiul de comert). La fel o sa devina ineficient in a trimite atacuri rapid la consatenii neevoluati care n-au armata pentru ei.

Pe cand pare m-ai usor sa produci defensiva in fiecare oras al tau, este cu mult mai eficient sa produci aparatori in 1-2 sate centre care poseda armorarie de lvl 20 si imbunatatirile aferente, pentru fiecare aparator in parte. Apoi sa le trimiti la fiecare oras al tau. (ai mai multa hrana dupaia :P )

Ai mai putea folosi si un sat numai pentru spionaj (cu 1500 de spioni). Un sat poate spiona relativ usor, nu mai conteaza marimea inamicului.