joi, noiembrie 20, 2008

De ce sa alegi Dacii

Nu este insa usor, mai ales la inceput cand dacii sunt foarte lenesi in dezvoltare si pana nu cercetezi fulgerul e foarte greu de farmat. Totusi dezavantajul farmingului intarziat are si avantajul de fi facut foarte greu ferma in primele saptamani ale unui server. Capcanele si beciul mare tin jucatorii ofensivi la distanta o vreme. Trebuie insa viteza maxima in cercetarea fulgerului. Batalia dintre un dac si un teuton se va da mereu la capitolul viteza de cercetare. Daca barbarul reuseste sa cerceteze lancierul la timp este salvat o vreme. Daca insa dacul scoate Fulgerul din maneca atunci e grava situatia. Cu 10-20 de fulgeri poti pune la pamant o padure de maciucari fara sa ai pierderi mari. Multi daci cu experienta cauta maciucarii pentru experienta.

Echilibru

De asta imi plac dacii atat de mult! Sunt foarte echilibrati la toate capitolele. Poti supravietui in perioada de mijloc a unui server doar cu fortele tale. Un teuton are mereu nevoie de un dac si un roman aproape ca sa il apere. Un roman nu poate sa faca foarte multa armata din cauza costurilor ridicate de antrenare si intretinere.

Un dac insa are tot ce ii trebuie! Doua unitati excelente in aparare (scutierul f ieftin si care poate fi produs in nr mare si druidul f eficient dpdv cost/valoare aparare) si unitati peste medie in atac (pedestrul care este comparativ cu executorul si tarabsostesul care este a doua unitate ca valoare de atac din joc, dar prima de cavalerie la raport valoare/consum). Si asta in conditiile in care nu trebuie sa uitam de etern utilul fulger care poate surprinde o armata in sat “cat timp fumezi o tigara”

Zidul dacilor nu ofera bonusul romanilor, dar nici nu pica asa usor. E adevarat insa ca nu este nici atat de rezistent ca al barbarilor care insa ofera bonus mult mai mic. Aici este o eterna discutie despre cine ar trebui sa tina un WW.

Daca la toate astea adaugam viteza curierilor (cu o capacitate limitata insa) ajungem la concluzia ca dacii sunt cel mai echilibrat trib.

Cand sa alegi dacii…

  1. Cand esti mai putin online decat un teuton si mai mult decat un roman.
  2. Cand nu joci extreme de ofensiv, dar nici foarte defensiv.
  3. Cand joci pe un server dominat de teutoni.
  4. Cand te intereseaza dezvoltare pe termen lung.
  5. Cand esti gata sa ai rabdare la inceput.
  6. Cand vrei sa castigi un server…

Cand sa NU alegi dacii:

  1. Daca nu esti calculat si rabdator la inceput.
  2. Cand ai foarte multi prieteni/aliati daci si romani in zona.
  3. Cand joci pe un server dominat de romani si daci.