vineri, noiembrie 21, 2008

Populatia importanta sau nu - Partea 1-

De obicei sunt 2 extreme in Travian. Cei carora nu le pasa de populatie si vor sa stranga armata cat mai repede (de obicei barbarii), si cei carora nu prea le pasa de armata si vor sa-si dezvolte satele cat mai repede.

Deci care tactica este cea mai buna?

Sincer adevarul este ca nici una dintre ele nu este complet corecta. Sunt trei triburi in Travian, cu multe caracteristici diferite, si daca vrei sa castigi trebuie sa joci cu capacitatile bune ale tribului tau. Barbarii, ferocii luptatori si cei mai buni la raid, trebuie sa aiba productie constanta in orasele lor, pe cand jocul i-si continua cursul. Dacii, la inceputul jocului, datorita dezavantajelor suferite, ar trebui sa-si concentreze fortele nu pe construirea unor cladiri care nu sunt necesare acum, ci pe dezvoltarea campurilor de resurse la cel putin nivelul 6, apoi sa se concentreze pe atac.

Dar cei ce provoaca cea mai multa confuzie in privinta armata vs. populatie, sunt romanii. Datorita faptului ca multi incepatori aleg la inceput romanii, si nu sunt in capacitate de intelege punctele fine ale jocului, se avanta in construirea armatei. Romanii, au printre cele mai bune trupe in termeni de infanterie, si pentru un incepator entuziasmat in privinta atacului, i-si propune ca tel (a se citi tzel) o armata de imperatori.

Dar trupele romane, sunt greu de produs in comparatie cu barbarii, de exemplu.Un legionar costa aproximativ 440 de resurse, un maciucar 250 .Deci pentru a face 50 de legionari ai nevoie de 22000 de resurse; maciucari doar 12500; Au aceasi valoare ca atac, da maciucarul tine mai multe resurse (60 in fata legionarului de 40).

Deci pentru roman populatia este vitala. De ce? Pentru ca ai nevoie de campurile de resurse sa fie la cel putin lvl 7 pentru a produce trupe relativ repede, pentru a contracara atacuri/raiduri.

Dar pentru a ajunge acolo trebuie sa fii puternic. Cum voi explica in postul urmator.